Mitä Fides tekee? Puheenjohtaja vastaa.

Fides Ostiensis ry on Itä-Suomen Yliopiston läntisen teologian opiskelijoiden ainejärjestö. Fideksen tehtävänä on valvoa teologian opiskelijoiden etuja ja järjestää opiskelijoille mielekästä toimintaa opiskelun oheen. Käytännössä pidämme yllä viikkotoimintaa, järjestämme erilaisia tapahtumia, osallistumme teologian osaston kanssa opintojen kehittämiseen ja tarjoamme viestintäyhteyden opiskelijoiden sekä yliopiston välille.

Mitä puheenjohtaja sitten tekee?

Puheenjohtaja kutsuu koolle hallituksen, sekä jäsenistön kokoukset, valmistelee esityslistat kokouksiin, pitää yhteyksiä Fideksen yhteistyökumppaneihin, sekä pyrkii huolehtimaan hallituksen toimivuudesta ja hallituksen jäsenien jaksamisesta. Käytännössä tämä tarkoittaa paljon sähköposteja ja puheluita, sekä kokoustamista. Näiden lisäksi puheenjohtajalle tulee monesti lyhyellä varoitusajalla juoksevia asioita, joiden hoitaminen täytyy varmistaa joko delegoimalla niitä tai hoitamalla ne itse.

Miksi kannattaa lähteä puheenjohtajaksi?

Oma kipinä puheenjohtajaksi lähti jutellessani edellisvuoden puheenjohtajan, Veeran kanssa. Mietimme hallituksen kokouksen jälkeen, kuka voisi lähteä syyskokouksessa hakemaan pj:ksi. Veera Ruti kysyi, kiinnostaisiko minua hakea, ja vastasin etten tiedä. Sitten aloin miettiä asiaa ja tulin siihen tulokseen, että puheenjohtajuus olisi jotain uutta, haastavaa ja mielenkiintoista. Olin oikeassa. Puheenjohtajuus on tarjonnut uusia haasteita ja mahdollisuuksia päästä tekemään ja näkemään kaikenlaista. Ehkä hienointa tässä pestissä on ollut se, kun on päässyt järjestämään piispanvierailuja sekä näkemään teologian osaston ja ylioppilaskunnan toimintaa.

Sinustako puheenjohtaja?

Puheenjohtajaksi voi hakea kuka tahansa Fideksen jäsen. Puheenjohtajan ja koko hallituksen valinta tehdään syyskokouksessa. Suosittelen puheenjohtajan pestiin hakeville jonkinlaista kokemusta ainejärjestötoiminnasta, sillä kylmiltään pestiin lähteminen olisi ollut varmasti todella haastavaa. Puheenjohtajan tehtävät vaativat jonkin verran aikaa, sekä uskallusta olla esillä ja ottaa vastuuta. Asioiden delegoiminen ja kommunikaatio ovat myös asioita, joita pitää oppia. Ainejärjestötoiminta on opettanut ja antanut paljon itselleni opiskeluaikana, joten kehotan kaikkia lähtemään mukaan joko hallitukseen tai olemaan jäsenenä aktiivinen. Puheenjohtajuus on ollut yksi parhaista asioista minulle yliopistossa, joten rohkaisen siihenkin kaikkia kiinnostuneita!

Leevi Tuikka,
Puheenjohtaja, Fides Ostiensis ry

Vastaa