Mitä Fides tekee? Tarjoiluvastaava vastaa.

Mitä tarjoiluvastaava tekee?

Joka tiistai on viikkohartaus yliopistolla, johon valmistelen jotain pientä purtavaa sekä laitan kahvin ja teen valmiiksi ennen hartauden alkua. Toimenkuvaan kuuluu varmistaa, että meillä on tarpeeksi kahvinpuruja ja teetä, onko maitoa kahviin ja onko esim. sokeria tarpeeksi.

Ilmoitan myös spirrelle eli spiritueettivastaavalle mahdolliset allergeenit, jos en itse pääse osallistumaan hartauteen. Tietenkin varmistan myös sen, että jos leivon tai teen jotain hartauteen siihen tarvittavat ainesosat löytyvät joko valmiina tai kaupan hyllyltä mahdollisemman edullisesti.

Hartauden jälkeen siivoan jäljet ja pesen termokset ja huuhtelen kahvipannun ja mahdolliset ylimääräiset tarjoilut korjaan talteen ja laitan maidon takaisin jääkaappiin ja teet ja sokerin omille paikoilleen, koetan pitää myös huolta siitä, että kuiva-ainekaappi pysyy järjestyksessä ja sieltä löytää mitä etsii myös vaikkapa sijainen, jos en pääse itse valmistelemaan hartausta.

Työskenteleekö tarjoiluvastaava yksin?

Tarjoiluvastaava tekee yhteistyötä rahastonhoitajan eli rahurin kanssa, eli antaa kaikki Fideksen kortilla tehtyjen ostosten kuitit hänelle tilinpitoa varten.

Olen myös eri tapahtumissa vastuussa tarjoiluista, kuten: sitsit, erilaiset vierailutapahtumat, kuten piispan vierailu, jos he ovat toivoneet siihen tarjoilua, samoin kuin ainejärjestön puurojuhlassa, joka tapahtuu joulun alla, olen vastuussa tarjoiluista (puuronkeitosta, joulutortuista, kahvinkeitosta, mahdollisista vesi- ja mehukannuista) Poikkeuksiakin löytyy esim. Pappislitto vierailuillaan välillä tarjoilee ja kustantaa mahdolliset tarjottavansa.

Olen myös vastuussa seuraavan tarjoiluvastaavan kouluttamisesta ja perehdyttämisestä tehtävään. Tähän kuuluu edellä mainitut jutut ja muutama muu kikka.

Miten pandemia aika vaikutti tarjoiluvastaavan työhön?

Korona valitettavasti iski kevätlukukauteen ja se tarkoitti sitä, että kaikki tapahtumat mihin olisi tarjoiluja vaadittu tai toivottu peruuntui, joten korona kevät iski omaan kevätlukukauden hallitustehtävään nopeasti. Tästä johtuen, kun yliopiston ovet menivät fyysisesti kiinni, minun piti huolehtia Agoran kappelista maidot yms. Mahdollisesti pilaantuvat asiat pois aika äkkiä.

Emma Reijonen,
Tarjoiluvastaava, Fides Ostiensis ry

Vastaa