Mitä Fides tekee? Varapuheenjohtaja vastaa.

Fides Ostiensis ry:n puheenjohtajisto koostuu kahdesta henkilöstä: Fideksen puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta.

Miten varapuheenjohtaja valitaan?

Fideksen varapuheenjohtaja on siitä erikoinen tehtävä, että varapuheenjohtajaa ei valitse jäsenistö sääntömääräisessä syyskokouksessa vaan hallitus valitsee sen keskuudestaan joko avoimella tai suljetulla äänestyksellä.

Mitä varapuheenjohtaja tekee?

Varapuheenjohtaja on puheenjohtajan oikea käsi, ja ottaa puheenjohtajan tehtävät hoitaakseen, jos puheenjohtaja on jostain syystä estynyt. Näitä tehtäviä voivat olla mm. kokouksen kutsuminen koolle, kokouksen johtaminen, yhteistyökumppanien kanssa yhteyden pitäminen jne.

Varapuheenjohtaja myös auttaa puheenjohtajaa keventämällä puheenjohtajan tehtävätaakkaa. Tämä voi esimerkiksi tarkoittaa Fideksen edustamista puheenjohtajan puolesta tai tilavarauksia, puheluita, kokouksia yms. Varapuheenjohtaja ottaa myös puheenjohtajan tehtävän hoitaakseen, jos tämä on kokonaan estynyt. Varapuheenjohtajan tehtävä on siis itseasiassa aika nimensä veroinen.

Varapuheenjohtajan pesti on myös ainut pesti, jonka saat toisen pestin päälle. Esim. 2019–2020 hallituksen varapuheenjohtaja on myös liikuntavastaava. Pyri rohkeasti hallitukseen ja ota vastaan varapuheenjohtajan pesti! Puheenjohtajana oleminen ei ole helppoa, mutta sitäkin palkitsevampaa.

Noora Lautala,
Varapuheenjohtaja, Fides Ostiensis ry

Vastaa