Fideksen Apokryfit etsivät kirjoittajaa!

Hei! Oletko se juuri Sinä, jonka apua tarvitaan? Fideksen Apokryfit etsivät täytettä!

Fideksen Apokryfit ovat tosiaan ei-niin vakavasti otettava, vähän humoristinen verkkojulkaisu, joka julkaistaan Fideksen verkkosivuilla sekä Fideksen Facebook-ryhmässä. Tänä syksynä saat luvan tuoda kaiken aiheesi liittyen rippikouluun, tuohon mielipiteitä herättävään kristilliseen siirtymäriittiin.

Jos sinulla on jotain, niin humoristista kuin vakavampaakin tekstiä, tarinaa, kuvia, gifejä, pakinoita, vitsejä, haastatteluita tai melkein mitä vain rippikouluun liittyvää materiaalia, niin ota yhteys minuun! Löydät minut, sihteerinne Iiro Pyrhösen Facebookista tai voitte laittaa sähköpostia osoitteseen sihteeri@fidesostiensis.fi.

Deadline on 4.11!

Juuri sinun antama panostuksesi tekee tästä julkaisusta mahtavan! Nyt eikun brainstorm käyntiin ja ideoimaan! 🙂

Terveisin

Sihteeri

Uusien NAVI- ja TEKO-edustajien haku on käynnissä!

Edustaja NAVI-ryhmään

Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI:in haetaan uutta edustajaa  Fides Ostiensiksesta. NAVI on valtakunnallinen puoluepoliittisesti sitoutumaton ryhmä, jonka tavoitteena on lisätä nuorten ääntä ja päätäntävaltaa kirkon päätöksenteossa. NAVI tukee nuoria kirkollisissa vaaleissa ja järjestää esimerkiksi koulutuksia kirkon nuorille luottamushenkilöille. Lisäksi NAVI pitää nuorten näkökulmaa esillä kirkossa esimerkiksi kannaottojen ja kampanjoiden avulla. 
NAVI on osa Nuorten Keskuksen toimintaa.

NAVI-ryhmässä on edustajat kaikista hiippakunnista sekä useista kristillisitä järjestöistä ja kirkon alan opiskelijoiden järjestöistä. Nyt haemme edustajaa Joensuun teologien joukosta!

Edustajalta edellytetään 
– 18-29 vuoden ikää
– Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenyyttä
– kiinnostusta kirkolliseen vaikuttamiseen ja nuorten aikuisten asiain edistämiseen kirkossa
– sitoutumista NAVI-ryhmän jäseneksi kaksi vuotta kestävälle kaudelle

NAVI kokoontuu n. 4-5 kertaa vuodessa, kokoontumiset painottuvat Helsinkiin ja kestävät usein koko viikonlopun. Osa viikonlopuista järjestetään myös muualla Suomessa kristillisten tapahtumien yhteydessä (esim. MNF Turussa ja Yhden hinnalla Tampereella).

Hakemukset 26.9.2018 klo 12 mennessä osoitteeseen irasir@student.uef.fi

Lisätietoja: NAVI-sihteeri Mika Savolainen, puh 0400 852 135, navi@nuortenkeskus.fi

http://naviryhma.blogspot.fi 
http://www.naviryhma.fi/
Twitter, IG, Fb: @naviryhma

Fides Ostiensis ry etsii piispankokouksen pyynnöstä opiskelijaedustajaa kirkon teologikoulutuksen toimikuntaan vuosille 2018 ja 2019!

Piispainkokouksen 2015 pöytäkirja määrittelee toimikunnan tavoitteet näin:
1. Koulutuksen seuranta ja arviointi työelämänäkökulmasta
Seurataan teologisten tutkintojen työelämärelevanssia kirkon näkökulmasta toimien yhteistyöfoorumina ja linkkinä kouluttavien laitosten ja kirkon välillä. Arvioidaan ja seurataan erityisesti rekrytointiin, työssäoppimisjaksojen kokonaisuuteen, papin koulutuspolkuun sekä papin kelpoisuuteen liittyviä asioita.
2. Hiippakuntien tukeminen alueellisten rekrytointitavoitteiden toteuttamiseksi
Kehitetään yhteistyötä sekä aktiivista ja jatkuvaa yhteydenpitoa hiippakuntien, seurakuntien ja uskonnonopettajien kanssa. Alueellisen rekrytointitoiminnan kannalta on tärkeää, että tiedekunnat, hiippakunnat ja kokonaiskirkko tekevät yhteistyötä.
3. Opiskelijoiden kirkollisen identiteetin tukeminen
Tuetaan opiskelijoiden ammatillista kasvua kohti kirkon virkaa. Varataan toimintakauden talousarvioon määrärahat opiskelijajärjestöjen järjestämän toiminnan tukemiseen, piispojen tiedekuntavierailuihin, opiskelijoiden hiippakuntavierailuihin sekä opiskelijamentorointiin.
4. Opiskelijoiden motivointi papin työuralle
Hyödynnetään teologian opiskelijoiden motivaatiotekijöitä koskevan tutkimushankkeen tuloksia opiskelijoiden oppimisprosessien tukemisessa, työssäoppimisjaksojen kehittämisessä ja alalle rekrytoimisessa. Pyritään varmistamaan, että riittävä määrä kirkon työhön soveltuvia opiskelijoita suorittaa kirkon virkaan vaadittavat opinnot.

Toimikausi on kaksivuotinen ja kokoustaminen tapahtuu Helsingissä n. 4 kertaa vuodessa. 

Mikäli olet kiinnostunut kyseisestä tehtävästä, lähetä vapaamuotoinen hakemus 26.10.2018. klo 12.00 mennessä osoitteeseen irasir@student.uef.fi

Ilmestyksen materiaalin haku on alkanut!

**HUOMIO! ILMESTYKSEEN ETSITÄÄN MATERIAALIA!!**

Nyt on tapahtunut niin, että Fideksen viralliseen lehteen, Ilmestykseen etsitään virallista teologista materiaalia. Jee!

Tänä vuonna Ilmestyksen fokuksena on ”Maan ja taivaan väliltä”. Tämä voi kuulostaa hankalalta ja absurdilta, mutta minä sanon: se on kaikkea muuta kuin sitä! Kun me emme halua tähän Ilmestykseen mitään hankalasti tavoitettavaa teemaa. Ehei: Me haluamme juuri Sinua (just niin, SINUA) tällä hetkellä kiinnostavia teologisia aiheita meidän tulevaan Ilmestykseen! Se teologinen aihe voi keskittyä esimerkiksi teologien työnhakuun, Suomen ev.lut. kirkkoon tai vaikkapa johonkin teologian pääaineeseen! Kaikkea teologiaa, maan ja taivaan väliltä.

Mutta tässä kohtaa minä muistutan teitä: lehteen julkaistavan materiaalin tulee olla VIRALLISTA sekä ASIALLISTA. Tällä tarkoitan sitä, että lehteen ei julkaista satiirista, poleemista tai muuten loukkaavaa materiaalia. Lehteen ei laiteta ”meemejä” eikä ”trolleja”.

Lehteen puolestaan saa ja pitääkin laittaa:

-Asiallista, teologiaan keskittyvää tekstiä.
-Kolumneja, mielipidekirjoituksia sekä vapaata sanaa teologiasta.
-Asiallisia, teologiaan liittyvää kuvastoa.

Juuri nyt on SINUN aikasi toimia: pohdit jonkin aiheen, mikä sinua kiinnostaa ja alat toimeen! Materiaalia saa ja pitää lähettää minulle, Iiro Pyrhöselle. Jos sinulla on jotain kysyttävää koskien Ilmestystä tai siihen liitettävää materiaalia tai tarvitset vain apua materiaalissa, niin älä epäröi kysyä!

Toivottavasti tämä teksti kosketti juuri Sinua yhtä paljon kuin minua ja ryhdyt kirjoittamaan teologista viisauttasi Meidän yhteistä lehteämme varten! Aletaan hommiin!

Fides Ostiensis ry 21 vuotta

Fides Ostiensis ry 21 vuotta

TERVETULOA VIETTÄMÄÄN KANSSAMME FIDES OSTIENSIS RY:N 21. VUOSIJUHLAA PERJANTAINA 20.4.2018.

Päivän ohjelma:

JUHLAMESSU
Aloitamme päivän yhteisellä kaikille avoimella messulla Joensuun kirkossa kello 10.
Liturgina toimii Salla Romo ja saarnaajana Jouko Kiiski.

KIRJABASAARI JA KAHVITUKSET KELLO 11–13
Messusta siirrymme teologian osaston aulaan missä Fides tarjoaa kahvit kaikille. Kahvituksen ohella salissa AT102 on kirjabasaari, missä eri tahot myyvät kirjoja ja muuta tavaraa. Jos haluat itse tulla myymään jotain, ota yhteyttä rahuriin.

VUOSIJUHLALUENNOT KELLO 12–15 AT 100
Vuosijuhla puhujina toimivat tänä vuonna Timo Kallinen, Juuso Sikiö ja Samu Turunen.

klo 12:15 Samu Turunen – ”Älkää syökö siitä mitään puoliraakana tai vedessä keitettynä, vaan paahtakaa se tulella päineen, jalkoineen ja sisälmyksineen.” Teologina uuden edessä – jotain Raamatustakin?
 
klo 13:00 Juuso Sikiö – Teologit vaikuttamassa
 
klo 13:45 Timo Kallinen – Uutuus ja aika

 

COCKTAILTILAISUUS KELLO 18-22
Iltajuhla alkaa kello 18 ravintola Louhessa (Länsikatu 15). Illan ohjelmassa on puheita, laulua ja cocktail-ruokaa. Cocktailtilaisuuden hinta on Fideksen jäsenille 46 euroa ja muille 48 euroa, sisältäen cocktai-tarjoilun, kaksi lasia viiniä / vastaavan alkoholittoman vaihtoehdon ja mahtavan ohjelman.
Ilmoittautuminen 4.4.2018 mennessä lomakkeella Vuosijuhla ilmoittautuminen
Illalliskortti maksetaan Fideksen tilille FI93 5770 0520 3622 34 viitteellä 98384.
Osallistuminen tulee maksaa viimeistään 4.4.2018.

Menu sisältö:
Cocktail-kevätrullia ja chili dropseja
Maalaiskananpoikaa ja caesarkastiketta
Rapusalaattia ja tillikreemiä
Sous vide porkkanaa ja chili-jogurttikastiketta
San marzanon tomaattia ja basilikaa
Espanjanlaisia frikadelleja ja sitrusmajoneesia
Kurkku-wasapikupposet
Falafel-pitaleipää ja tzatzikia
sekä kahvi/tee ja leivonnainen

JATKOT NOIN KELLO 22 ALKAEN

 

Hae Pappisliiton opiskelijatoimikuntaan!

Hae Pappisliiton opiskelijatoimikuntaan! Lähetä hakemuksesi osoitteeseen pj@fidesostiensis.fi maanantaihin 11.12. klo 18 mennessä. Edustajat valitaan samana päivänä vuoden viimeisessä hallituksen kokouksessa.

Pappisliitto pyytää Fides Ostiensista nimeämään kaksi edustajaa Pappisliiton opiskelijatoimikuntaan. Toimikuntajäsenyyden kausi alkaa 1.1.2018 ja se on maksimissaan kolmen vuoden mittainen.

Pappisliitto on pappien, teologian maistereiden, opiskelijoiden ja eläkeläisten liitto, jolla on yli 5000 jäsentä. Suomen evankelisluterilaisen kirkon papistosta lähes 90% on liittomme jäseniä, lisäksi liitolla on tuhat opiskelijajäsentä. Pappisliitto on yksi Kirkon akateemiset AKI ry:n kolmesta perusliitosta.

Opiskelijatoimikunnan jäsen toimii opiskelijoiden edustajana niin Pappisliitossa kuin kattojärjestö Kirkon akateemisissa. Opiskelijatoimikunta avustaa myös tänä vuonna perustetun Suomen teologiliiton opiskelijatoiminnan muodostamisessa.

Pappisliiton opiskelijatoimikunnan tehtävä on toimia opiskelijoiden äänenä liiton sisällä. Toimikunnan jäsenten keskuudesta valitaan opiskelijoiden edustajat liiton hallituksiin ja erilaisiin työryhmiin. Toimikunnan jäsenten keskuudesta valitaan myös edustajat Akavan opiskelijoiden valtuuskuntaan, joka edustaa yli 110000 korkeakouluopiskelijaa. Toimikunnan jäsenet käyttävät äänivaltaa liiton valtuustokokouksissa, ollen siis päätöksenteon ytimessä. Liiton opiskelijatoimikunnan jäsenenä pääseekin näköalapaikalta tutustumaan niin kirkon työhön kuin ammattiyhdistyselämään.

Omalla opiskelupaikkakunnallaan edustaja toimii liiton silminä ja korvina. Hän välittää opiskelijoiden viestiä suoraan liitolle, samoin avustaa liiton viestinnässä ja tapahtumien järjestämisissä oppilaitoksessaan. Hän on siis tärkeä linkki liiton ja opiskelijoiden välillä. Esimerkkinä pizzaa ja informaatiota – työelämäiltapäivät, joiden toteuttamisessa opiskelijaedustajilla on ollut iso rooli.

Opiskelijatoimikunta kokoustaa 2-6 kertaa vuodessa. Liiton valtuusto kokoustaa kaksi kertaa vuodessa. Erilaiset toimikunnat, hallitukset ja Akavan opiskelijat omien aikataulujensa mukaan. Toimikunnan jäseneltä odotetaan riittävää sitoutumista toimintaan. Liitto maksaa matkat, majoitukset mikäli sellainen on tarpeen ja kokouspalkkiotakin maksetaan.

Kirjoita Apokryfeihin!

SISÄLTÖÄ KAIVATAAN!

Onko Putouksen Aina-Inkeri Ankeinen oikeassa? Ärsyttääkö muutos? Oliko ennen kunnollista? Mikä hiton ops-uudistus? Miks Fideskin vaan pönöttää?

Avaudu siitä meille kaikille. Kirjoita, piirrä, kuvaa. Angstaa, huuda ja kiukuttele. Tuota jonkinlaista sisältöä lehteemme ja lähetä se osoitteeseen sihteeri@fidesostiensis.fi ensi sunnuntaihin 3.12. mennessä. Fideksen julkaisu Apokryfit julkaistaan Puurojuhlassa 7.12. (Sähköinen julkaisu)

Teologian palautekysely on auki!

Teologian osasto kerää palautetta yhdessä Fides Ostiensiksen ja Pistiksen kanssa. Palautetta käytetään nimettömänä teologian osaston palautepäivässä 28.11.2017. Palautetta antamalla kehität teologian osaston käytäntöjä.

 

Kaikkien vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan palkintoja!

Palautekysely löytyy tämän linkin takaa.