Blogit 2018

Maaliskuu

Reippailua kevään edetessä

Heippahei kaikki! Tällä kertaa kirjoittajan puikoissa on teidän oma liikuntavastaava! Alkukevät on kulunut mukavissa merkeissä ja liikunnan ilosta nauttien erilaisissa tapahtumissa sekä liikuntavuorolla! On aika vähän kertailla meidän kuluvaa kevättä ja ottaa katsaus myös tulevaan. Ennen kun lähdetään eteenpäin, niin saanen esitellä itseni. Oon siis Veera Ruti, fideksen liikuntavastaava, 22-vuotias ensimmäisen vuoden A-linjalainen ja toimin ensimmäistä kauttani hallituksessa.

Hallitus on antanut todella paljon tähän tyttöön uutta virtaa. On siistiä olla järjestämässä teille kaikenlaista liikunnalista ohjelmaa ja rakastan nähdä hymyileviä katseita ja sitä iloa teissä, mitä liikunta saa aikaan! Se todella tekee ihmeitä ja auttaa meitä jaksamaan.

Meillä siis pyörii kiinteänä osana toimintaamme joka viikkoiset liikuntavuorot tiistaisin Länsikadun koululla. Olemme siellä esimerkiksi pelailleet erilaisia pallopelejä sekä hikoilleet myös kuntopiirin merkeissä. Olemme myös järjestäneet Talvihäsmäkän, jossa tänä vuonna vierailimme Joensuun Jääkarhuilla avantouimassa sekä hiihtelimme joukkueena Räkäposkella-hiihtotapahtumassa.

Tulossa on Agora Cup, jossa pääsemme näyttämään voimamme jalkapallossa, myös hyppäämme kirkkoveneeseen vappusoutujen merkeissä sekä Opintotukikoris on myös työn alla. Tietysti myös liikuntavuorot pidetään tiistai-iltaisin! Jokainen Sykettä-tarran omaava on tervetullut! Ja jos olet kiinnostunut urheilulajeista, joita ei ole salivuoroilla kokeiltu, ole rohkeasti minuun yhteydessä. Salivuorot ovat meille kaikille ja tarkoituksena on järjestää kaikenlaista liikuntaa yhteiseksi hyväksi! Muistakaahan lähteä mukaan liikkumaan, sillä on parasta nähdä liikunnan yhdistävän eri ihmisiä ja antavan kaikille hyvää oloa!

Liikunnallista ja reipasta kevättä jokaiselle! Huippua olla toteuttamassa teille viikottaista ohjelmaa ja parasta on saada olla osana tätä ainejärjestöä!

Terkuin,
Veera, liikuntavastaava

Huhtikuu

Hei kaikille! Nyt on blogivuorossa teidän sihteerinne. Olen tosiaan Iiro Pyrhönen, ja nyt jo neljättä vuotta teologiaa opiskeleva mies, jolla on ollut aika vauhdikas vuoden alku!

Mistähän aloittaisin… No aluksi pitää sanoa, että sihteerikauteni Fideksessä alkoi kahdeksan viikon harjoittelujaksolla Jyväskylässä. Suoritin kirkon virkaan soveltavien opintojen harjoittelujakson Keski-Suomen sydämessä, niin pääsin vasta helmi-maaliskuun vaihteessa syventymään kunnolla vastuualueeseeni. Harjoittelujakso oli sekä todella mukaansatempaava että raskas: sitä oppi ja näki paljon, mitä seurakunnassa tehdään ja miten siellä toimitaan. Mutta harjoittelun suola oli se, että jokainen päivä oli täysin erilainen. Se teki siitä sekä mukavan että raskaan: olin aina uusissa paikoissa ja vähän väliä näki uusia ihmisiä, niin se teki päivistä antoisia että raskaita. Ehkä eniten oppi, miten tutustua uusiin ihmisiin….

…Mutta olen tosiaan teidän uusi sihteerinne! On rehellisesti sanoen vähän jännittänyt, että miten selviän ainakin mielestäni vaativasta tehtävästä Fideksessä. Toisaalta minua lohduttaa se, että vierelläni on asiansa osaava ja tukeva hallitus sekä jäsenet. Se kyllä auttaa todella paljon, että johtokunta osaa hommansa ja auttaa aina tarvittaessa. Eikä ainoastaan yksi ihminen ei pyöritä Fidestä: me kaikki olemme osa sitä ja muokkaamme sitä näköiseksemme! Enempää ei tarvita.

Muttei järjestötoiminta minulle aivan uutta ole. Olin vuoden 2016 Fideksen hallituksessa vastuussa liikunnasta. Lisäksi olen ollut muissa järjestöissä aikaisemmin, joten etenkin kokouskäytännöt ovat hallussa. Kuitenkin sihteerin työssä pitää etenkin kokouksissa olla virkeänä, että pysyy asioiden perässä. Tästä voikin jo arvata, että olen vastuussa kokousten pöytäkirjoista ja niiden muokkaamisesta. Lisäksi vastaan Fideksen viestinnästä ja sen toimivuudesta, ja lisäksi vielä Fideksen kahdesta vuotuisesta lehdestä. Nämä ovat virallinen, painettava julkaisu, Ilmestys sekä epävirallisempi verkkojulkaisu, Apokryfit. Etenkin viikkotiedotteet ovat jokaviikkoinen toimikuvani, joissa ilmoitan aina tulevista tapahtumista sekä Facebookissa, että sähköpostilistalla.

Mutta tämän pidemmittä puheitta minä tahdon päättää tämän tekstini tähän kuvaan! Siinä olen ensimmäistä kertaa laskettemassa, ja kuva on otettu Levin Etelärinteen huipulta. Ennen ensimmäistä laskua ajattelin, että ”jos selviän näistä, niin selviän mistä vain!” Joten jos selvisin jopa viidestä eri laskusta, niin yksi vuosi sihteerinä menee vaikka ylösalaisin!

Aina valmiina!

Fideksen sihteeri

Iiro