Kummipäiväkoti

Fideksen kummipäiväkoti Toivo Tirronen Center sijaitsee Windhoekissa, Namibian pääkaupungissa. Päiväkoti on rakennettu slummialueelle Katuturan kaupunginosaan. Katuturan suora suomennos on ”paikka jossa emme tahdo asua”.

Päiväkoti on saanut nimensä suomalaisen lähetystyöntekijä Toivo Tirrosen mukaan. Tirronen kehitti Namibiassa puhuttavan ndongan kielen kielioppia ja käänsi Raamattua ndongan kielelle. Hän perusti myös keskikoulun ja lukion Oshigambon kylään.

Päiväkoti on tarkoitettu slummialueen köyhille lapsille. Päiväkodin yhteydessä on myös esikoulu, jossa lapset saavat valmiuksia koulun aloittamiseen. Päiväkodin kuukausimaksu on 15 euroa, jolla lapset saavat päivittäisen lämpimän aterian ja opiskelutarvikkeet. Tällä summalla ei kuitenkaan kateta kaikkia menoja, kuten työntekijöiden palkkoja, vaan päiväkoti toimii osittain lahjoitusten varassa. Kaikilla perheillä ei ole varaa 15 euron kuukausimaksuun, joten kirkon diakoniatyö kustantaa näiden perheiden lasten päiväkotikulut.

Päiväkodissa työllistää kolme opettajaa ja keittäjä-siivoojan. Lapset opiskelevat päiväkodissa englantia, piirtämistä, uskontoa ja matematiikkaa. Myös leikkimiselle on varattu aikaa. Lisäksi päiväkodissa on nuoremmille lapsille tarkoitettu vauvaryhmä.

Fides Ostiensis lahjoittaa kummipäiväkodille joka kuukausi 30 euroa. Varat kerätään kahdesti vuodessa järjestettävissä lähetysmyyjäisissä ja myymällä leivonnaisia ja käsitöitä Fideksen vuosipäivän basaarissa. Varat toimitetaan Suomen Lähetysseuran kautta kummipäiväkodille. Fideksen kummipäiväkotiryhmä vastaa varojen keräämisestä. Tällä hetkellä kummipäiväkotiryhmään kuuluvat Anni Alakoskela, Veera Ruti ja Netta Lamminmäki.

Varojen keräämiseen voit halutessasi osallistua valmistamalla jotain myytäväksi myyjäisiin, ostamalla jotain kummipäiväkodin myyntipöydästä tai lahjoittamalla suoraan kummipäiväkodin tilille (Fides Ostiensis ry Kummipäiväkoti FI71 5770 0520 3622 42).

Vastaa