Mitä Fides tekee? Tiedotusvastaava kertoo

Moikku! Tällä kertaa blogia kirjoittelee tiedotusvastaava. Mikäli emme entuudesta tunne, hei, olen Salla Anttonen ja toimin tänä vuonna tiedotuksen puolella ainejärjestössä.

Tiedotusvastaava voi kuulostaa hyvin mielenkiintoiselta, mutta myös vastuuta tuovalta tehtävältä. Sitä se ehdottomasti on! Vuosi alkoi normaaliin tapaan, mutta korona-aikana viestinnän ja tiedotuksen merkitys ja rooli ainejärjestön toiminnassa korostui. Digihyppy toi omia haasteitaan ja mahdollisuuksia viestintään. Pohdimme toimintaamme myös etätapaamisten näkökulmasta; kuinka opiskelijaelämää voidaan viettää koneen äärellä?

Tiedotusvastaavan työtunnit ovat häilyviä ja venyviä, mutta yksi asia on varmaa – viestittävää asiaa riittää! Sähköpostiin kilahtaa mainontapyyntöjä niin tapahtumista kuin tutkimuskyselyistä.

Tiedostusvastaava vastaa myös juoksevien asioiden mainonnasta Facebookissa, Instagramissa ja sähköpostilistalla. Teen viestinnässä mainoskuvat tapahtumille sekä kirjoitan tapahtumamainoksiin kuvaukset. Viikottaisena tehtävänäni on tehdä viikkotiedote ja jakaa se sosiaalisessa mediassa ja sähköpostitse. Myös jäsenten tapahtumaideoiden kyseleminen somessa kuuluu työnkuvaani.

Terkkuja seuraavalle tiedotusvastaavalle: luovuutta, aikaa ja intoa kirjoittamiseen tarvitaan tässä tehtävässä. Ainejärjestöt kaipaavat aina freesiä twistiä viestintään ja pilkettä ilmiasuunsa. Tiedotusvastaava voi tuoda omaa näkemystään ainejärjestön toimintaan. Myös kynäintoilusta on hyötyä tässä tehtävässä. Kuitenkin sanon varoituksen sanana, että tiedotusvastaavaksi hakevan kannattaa miettiä, kuinka paljon ja joustavasti hän kykenee sitoutumaan ainejärjestön toimintaan. Tiedotusvastaava voi joutua iltamyöhästä töihin ja hyvin tiukalla aikataululla. Eli joustava aikataulu on aina plussaa! Kaikenkaikkiaan, tiedotusvastaavan tehtävissä pääsee pohtimaan viestinnällisiä ratkaisuja käytännössä ja ainejärjestön toiminnan ytimeen.

Fideksen viralliset tiedotuskanavat:

Liity Fideksen sähköpostilistalle: http://www.fidesostiensis.fi/liity-postituslistalle/

Ota seurantaan Fideksen IG: https://www.instagram.com/fidesostiensis/

Fideksen julkinen Facebook-sivu: https://www.facebook.com/fidesostiensis

Fideksen jäsenistölle suunnattu suljettu Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/119021634827411 (Ryhmään pääset liittymällä Fideksen jäseneksi.)