Mitä Fides tekee? Varapuheenjohtajan työnkuva sekä liikuntavastaavan tehtävät

Hallitus valitsee varapuheenjohtajan keskuudestaan

Fides Ostiensis ry:n puheenjohtajisto koostuu kahdesta henkilöstä: Fideksen puheenjohtajasta ja varapuheenjohtajasta. Fideksen varapuheenjohtajana toimiminen on siitä erikoinen tehtävä, että varapuheenjohtajaa ei valitse jäsenistö sääntömääräisessä syyskokouksessa vaan hallitus valitsee sen keskuudestaan joko avoimella tai suljetulla äänestyksellä. Varapuheenjohtaja on puheenjohtajan oikea käsi, ja ottaa puheenjohtajan tehtävät hoitaakseen, jos puheenjohtaja on jostain syystä estynyt. Näitä tehtäviä voivat olla mm. kokouksen kutsuminen koolle, kokouksen johtaminen, yhteistyökumppanien kanssa yhteyden pitäminen jne. Varapuheenjohtaja myös auttaa puheenjohtajaa keventämällä puheenjohtajan tehtävätaakkaa. Tämä voi esimerkiksi tarkoittaa Fideksen edustamista puheenjohtajan puolesta tai tilavarauksia, puheluita, kokouksia yms. Varapuheenjohtaja ottaa myös puheenjohtajan tehtävän hoitaakseen, jos tämä on kokonaan estynyt. Varapuheenjohtajan tehtävä on siis itseasiassa aika nimensä veroinen. Varapuheenjohtajan pesti on myös ainut pesti, jonka saat toisen pestin päälle. Esim. 2019–2020 hallituksen varapuheenjohtaja on myös liikuntavastaava. Pyri rohkeasti hallitukseen ja ota vastaan varapuheenjohtajan pesti! Puheenjohtajana oleminen ei ole helppoa, mutta sitäkin palkitsevampaa.

”Varapuheenjohtajan pesti on myös ainut pesti, jonka saat toisen pestin päälle.”

Liikuntavastaavan tehtävät lienevät selviävän jo pestin nimestä. Näkyvin näistä tehtävistä on Fideksen ja Pistiksen liikuntavuoron pitäminen. Liikuntavastaava myös päättää salivuorojen lajit ja tuo tavarat paikalle tai hoitaa jonkun muun tuomaan ne paikalle. Kaudella 2019–2020 tämä on ollut aluksi tiistaisin ja sitten maanantaisin: liikutavastaavan tehtäviin kuuluu pitää huolta siitä että hän tai toinen vuorovastuuhenkilö hakevat Fidekselle liikuntavuoron kevätkaudella. Fideksen liikuntavastaava on myös vastuussa liikuntatapahtumista ja niihin Fidekselle joukkueen ilmoittamisesta. Nämä tapahtumat ovat periteisesti olleet:

– Liikuntailtapäivät syksyllä ja kevättalvella (yleensä jalkapallojoukkue)

– Agora Cup keväisin

– Vappusoutu keväisin

– Räkäposkella-hiihto kevättalvella

– Salibandyliigaan FC Fideksen ilmoittaminen ja joukkueen ylläpitäminen yhteistyössä muiden kanssa

– Opintotukikoris yhteistyössä liikuntakerhon kanssa (joukkueen ilmoittaminen tai järjestäminen oman jaksamisen mukaan)

– Muut liikuntatapahtumat!

Fideksen liikuntavastaavan tehtäviin kuuluu näiden tapahtumien lisäksi omien, uusien perinteiden tekeminen ja niiden vaaliminen! Nykyinen liikuntavastaava on tehnyt uusina (tai elvytettyinä) perinteinä avantouintia Joensuun Jääkarhuilla sekä Pihapeuhaamiset Skripti ry:n kanssa! Olemme järjestäneet myös yhteistyössä teologian osaston työntekijöiden kanssa vuosittaisen opiskelijat vastaan työntekijät -ystävyysottelun jonkin tietyn lajin merkeissä. Koripalloa ja futsalia on ainakin pelattu.

Liikuntavastaavan pestiin kuuluu myös tiedottaminen Fideksen liikuntavuoroista, sekä Agora Oilersin palloiluvuorosta ja salibandyvuorosta! Nämä liikuntavastaava ilmoittaa viikoittain tiedotusvastaavalle.

Fideksen liikuntavastaavan pesti on siis vauhdikas ja ylläpitää hyvin sinun omaa aktiivisuuttasi. Nykyinen liikuntavastaava suosittelee vahvasti hallitukseen hakemista ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleeksi salivuoroille maanantaina klo 20 länsikadun koululle! 

”Fideksen liikuntavastaavan pesti on vauhdikas ja ylläpitää hyvin sinun omaa aktiivisuuttasi.”

Noora Lautala

Säbäliigan joukkue Sininen Liekki 2020
Korisottelu osasto vs. opiskelijat
Vappusoudut 2019